Prylar
https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/olympus-l-gger-ner-four-thirds
Prylnyhet

Olympus lägger ner Four thirds-objektiv

Det kommer kanske inte som en överraskning men nu har Olympus officiellt gått ut med att man lägger ner tillverkningen av Four thirds-objektiv. Åtta år efter att den senaste kameran i systemet lanserades.
545439

2003 lanserades systemet som ett samarbete mellan Olympus och Kodak, där Kodak stod för sensorn och Olympus stod för kameran. E-1 hade en upplösning på 5 megapixlar, något som i dagsläget kan anses som ganska klent. För åtta år sedan lanserades den senaste Four thirds-kameran, E-620.

Men nu har alltså Olympus officiellt gått ut med att de har upphört med tillverkningen av objektiv till systemet. Det kommer kanske inte som en chock och ingen hade väl förväntat sig vare sig nya kameror eller nya objektiv i systemet, men det är ändå en milstolpe för Olympus produktion.

Samma år som four thirds lanserades annonserade Olympus även det nya systemet micro four thirds, då med kameran Pen E-P1, med ännu mindre kameror, mindre objektiv och, framför allt, utan spegel. Dessa objektiv fortsätter alltså att tillverkas, och Olympus övergår helt till produktionen av dessa.

 

 

Taggar