Prylnyhet

Olympus OM-D E-M1 Mark II får vassare autofokus

Med hjälp av fokusalgoritmerna från den nya proffsmodellen uppgraderar nu Olympus OM-D E-M1 Mark II med ny mjukvara. De släpper också den telekonverter som lanserades i januari i år.

Den nya mjukvaran ger Olympus tidigare toppmodell OM-D E-M1 Mark II en autofokus som är dopad med fokusalgorithmer från den nuvarande värstingen OM-D E-M1X. Bland annat har precisionen på stillastående motiv ökat, men så klart även förmågan att spåra rörliga motiv förbättrats. Detta med hjälp av fokusfunktionerna S-AF och C-AF.

Autofokusen har också blivit bättre i mörker och kan nu hantera ner till -6.0 EV om man använder ett f/1,2-objektiv. Brusprestandan vid höga iso har förbättrats med 1/3 steg och de har även lagt till en detaljprioritering vid låga iso för att bevara mer detaljer.

Den nya mjukvaran finns att ladda ner nu.

Mer brännvidd

I januari i år lanserade Olympus en ny telekonverter som nu kommer ut på marknaden. Den nya konvertern MC-20 ger en brännviddsförlängning på två gånger vilket alltså dubblar brännvidden på det använda objektivet. Konstruktionen består av nio linser som placerats i fyra grupper. Den optiska designen ska bibehålla objektivets bildkvalitet i största möjliga mån.

MC-20 är också vädertätad för att klara samma miljöer som deras kameror.

Priset hamnar på 4790 kronor.