https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/olympus-sh-3-kompakt-med-4k
544778
Prylar
Prylnyhet

Olympus SH-3 – kompakt med 4K

● BILDSPEL
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/sh3.jpg?itok=6vqmcWJ6', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/sh3.jpg?itok=6vqmcWJ6', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/sh3.jpg', w: 792, h: 266, title: ' ' },{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/sh3.jpeg?itok=WqIYMooU', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/sh3.jpeg?itok=WqIYMooU', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/sh3.jpeg', w: 520, h: 238, title: ' ' },]

Totalbetyg

Olympus i Japan har lanserat en ny kompaktkamera med lång zoom och möjlighet till 4K video.

Den nya kameran, SH-3, bygger vidare på den äldre modellen SH-2, men den bygger inte speciellt långt. Det som uppgraderats i kameran är tillgången till 4K. Den högupplösta filmningen sker dock endast i 15 bilder per sekund vilket tyvärr inte är så imponerande. En annan nyhet är att det finns en packe nya effektfilter. 

Kvar sedan förra modellen är dock den bakgrundsbelysta cmos-sensorn på 16 megapixlar, den femaxliga bildstabiliseringen och objektivet som har en brännvidd som spänner mellan motsvarande 25 och 600 millimeter med bländare på f/3 till f/6,9. 

Idagsläget vet vi inte om kameran kommer att lanseras i europa eller om det endast blir en lansering i Japan.