https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/oneplus-tar-bort-kamerafunktion-ur-smartphone-av-integritetsskal
547270
Prylar
falskt
Prylnyhet

Oneplus tar bort kamerafunktion ur smartphone – av integritetsskäl

Totalbetyg

Den kinesiska smartphonetillverkaren Oneplus har, efter att ha lyssnat på sina användare, plockat bort en funktion ur sin senaste toppmodell 8 Pro efter att den fått klagomål riktade mot sig för att kunna fotografera genom folks kläder.

Smartphonetillverkaren Oneplus har meddelat att man ska begränsa förmågan hos sin senaste smartphone Oneplus 8 Pros kamera. ”Men varför då?” kanske någon undrar. Jo, Oneplus hade stoppat in en funktion som gav kameran möjlighet att bli en ”nästan” infraröd kamera.

 

Det här var tänkt som ett roligt kreativt sätt att fotografera på. Men ganska snabbt visade det sig att i det här läget kunde kameran ”se igenom” vissa typer av plast. Till exempel har det dykt upp videor och bilder på användare av telefonen som filmar sina fjärrkontroller och en del andra föremål av tunn plast, för att visa att man faktiskt ser innanmätet på dem. 

 

 

Nåväl, så långt är det kanske ingen större skada skedd. Men det började visa sig att kameran även kunde se igenom vissa kläder. Då var måttet rågat för en del och man började peka på det potentiellt problematiska i det här. 

Oneplus har nu gått ut med att man jobbar på en lösning där man ska plocka bort den här funktionen på mjukvaruväg, 

 

167315513313063_3267639723280611