https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/panasonic-lumix-dmc-fz300-superzoom-med-4k
544432
Prylar
Prylnyhet

Panasonic Lumix DMC-FZ300 – superzoom med 4K

Totalbetyg

I FZ-familjen kommer nu en ny superzoom, FZ300 med brännvidden 25 till 600mm. Genom hela omfånget går det att ha bländare 2,8. Den nya kameran har även utrustats med 4K.

Med ett zoomomfång från 25–600mm ger den nya Lumix FZ300 stora möjligheter när det gäller vilket bildutsnitt du vill ha. Att det dessutom går att ha bländare 2,8 hela vägen upp till 600mm är förstås positivt.

Kameran har optisk bildstabilisering och även en autofokus som beräknar avståndet till motivet med hjälp av att i förväg utvärdera två bilder med olika skärpa. Detta kallar Panasonic för Depth from Defocus, vilket ska snabba på fokuseringen ytterligare.

Senaste 4K-tekniken

Även denna kamera har Panasonics senaste 4K-teknik vilket innebär att du kan filma i högre upplösning. Och det går även att ta ut stillbilder ur filmen som då får en storlek på 8 megapixel.

Annars när du fotograferar som vanligt får du bilder i något högre upplösning eftersom det sitter en 12 megapixel MOS-sensor i FZ300. Kameran har även bildprocessorn Venus Engine som ska klara av svåra ljusförhållanden, utan att bruset tar över. ISO-talet går från 100 till 6400. 

Tolv bilder per sekund

När du komponerar din bild kan du antingen titta i Live View-sökaren som har 1440 000 bildpunkter eller på den tre tum stora pekskärmen som har 1040 000 bildpunkter.

Och när du väl trycker på avtryckaren kan du välja att ta upp till tolv bilder per sekund, sex bilder om du har kontinuerlig autofokus.

Redan nu annonserar Panasonic att det senare i år kommer en så kallad Post Focus-funktion till både FZ300 och GX8. Med den nya programuppdateringen ska det alltså bli möjligt att i efterhand bestämma var fokus ska ligga i en bild. Allt bygger förstås på seriebildstagning med 4K och att kameran då redan har fotat flera bilder med olika fokus. 

 

FZ300 kostar 6 995 kronor.