Prylnyhet

Panasonic Lumix G880 – för selfiefotografen

Panasonic släpper ny spegellös kamera med inriktning mot selfiefotografen.

NyaPanasonic Lumix G880 är senaste tillskottet av spegellösa kameror från Panasonic. Inriktningen är enligt Panasonic själva mot fotografer som tar många selfiebilder, dels genom skärmen på 3 tum som går att vinkla 180 grader och då går in i ett speciellt selfie-läge.

Kameran har en upplösning på 16 megapixel och ett ISO-omfång upp till 25 600 ISO, kan spela in 4K-film i 30/25p, samt ta bilder med Panasonics 4K-photo-funktion, post-focus, focus-stacking och light composition.

I selfieläget på kameran finns en del funktioner, bland annat ett 4K-selfie-läge med support för möjlighet att fånga bakgrunden i obeskuret vidvinkelläge i 15 bilder per sekund. Kameran har även en funktion för att ta bild när man vinkar åt den.

Ett speciellt natt-läge för selfies ska också hjälpa till att fånga personer både i för- och bakgrunden bättre. Dessutom finns en del filter för bakgrundsoskärpa, mjuk hy och andra möjligheter till skönhetsretush efter att bilden tagits.

Lumix G880 har även ett läge för intelligent Auto, en guide över scenval samt porträtt- och barnlägen. Dessutom finns en del filter att tillgå. Kameran har även ansikts- och ögon-detekterande autofokus. Det går även att välja ett tyst fotograferingsläge, samt att ladda kameran via USB.

Genom inbyggd wifi kan man koppla upp sig mot en telefon eller surfplatta. Kameran har även inbyggd råformatskonverterare.

Priset för Panasonic Lumix G880 i kit tillsammans med 12-32mm har ett rekommenderat pris på 5 999 kronor inklusive moms.