Prylnyhet

Pentax Q-7 - ett kompakt minisystem

Uttrycket avancerad minisystemkamera börjar formas. Med nya Pentax Q-7 får du nämligen en systemkamera som är som en kompaktkamera – liten sensor men med möjligheten att byta objektiv.

Vi har sett sammansättningen förut hos Nikon 1-modellerna. Nu börjar det komma fler och fler avancerade minisystem som fungerar som en kompaktkamera och har samma storlek på sensorn – men ger dig möjligheten att byta objektiv. Nya Pentax Q-7 är en sådan kamera, med sin sensor på 1/1,7 tum, vilket är större än föregångarna. Skärmen är på 3 tum och har en upplösning på 460 000 bildpunkter. Film spelas in i full-HD i 30/25/24 bilder per sekund.

Upplösningen på Pentax Q-7 är 12 megapixel och har inbyggd bildstabilisering genom sensorskift-teknik. Med standardzoomen 02 får man med Q-7 en bildvinkel motsvarande 24-70mm i småbildsformatet.

För den som vill utöka brännvidden släpps också ett lättviktsobjektiv som enbart väger 8 gram – där du får ett stort skärpedjup med den fasta bländaren på f/9 och en brännvidd på 11,5 mm, vilket motsvarar 53 mm i småbildsformatet.

Storleksmässigt är den 102 x 58 x 34 millimeter och väger 200 gram. Kameran levereras i totalt 120 färgkombinationer.

Priset i europa är ännu ej satt.