Prylnyhet

Pentax släpper lyxig zoom

Pentax har sedan tidigare en objektivserie som kallas för Limited. Där finns objektiv med en klassisk design och en konstruktion av metall. Nu får serien sitt första vädertätade zoomobjektiv.

Det nyaHD Pentax-DA 20-40mm F/2,8-4 ED Limited DC är alltså en dubbel nyhet för Limited-serien. Sedan tidigare finns inget zoomobjektiv i den exklusivare samlingen, inte heller är något av de tidigare objektiven vädertätade, men det är alltså den nya zoomen. Detta gör att det matchar bland annat nya K-3 i tålighet.

limitedobjektiven är byggda till stor del i metall vilket gör att de känns stadiga och rejäla. Designen är retroinspirerad och påminner om äldre manuella objektiv.Det nya 20-40mm får också quick-shiftfokus som gör att man snabbt kan byta mellan manuell och automatisk fokusering.

Objektivet kommer i svart och silver, vill man köpa det så kommer det ut i butik i november och priset hamnar på 9995 kronor.

Samtidigt släpper man också ett nytt objektiv till den spegellösa kameran Q7. Det är en vidvinkelzoom med ett brännviddsomfång som motsvarar 17,5-27 mm. Detta kommer också ut i november och kostar 4895 kronor.