https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/phase-one-industrial-ixu-180-v-rldens-minsta-mellanformatare
544269
Prylar
Prylnyhet

Phase one industrial IXU 180 – världens minsta mellanformatare

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/iXU_180.jpeg?itok=G2pEBIQn', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/iXU_180.jpeg?itok=G2pEBIQn', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/iXU_180.jpeg', w: 520, h: 376, title: ' ' },]

Totalbetyg

Drönardebatten är i full gång och mitt i allt släpper Phase one industrial en mellanformatskamera som är anpassad för att användas med just drönare.

Ixu 180 är den minsta mellanformataren med 80 megapixels upplösning som tillverkats. Den väger ett knappt kilo och är i stort sett en kub på 10 cm åt varje håll. Sensorn är av CCD-typ. På grund av sin litenhet är det tänkt att den ska kunna monteras på drönare för högupplösta flygbilder. 

I dagsläget finns det fem olika objektiv som passar, desa har brännvidderna 28, 55, 80, 110, 150 och 240 milimeter. Bilderna, som kan sparas i råformat, jpg eller tiff, lagras på ett CF-kort eller föras över via USB 3 direkt till en dator. 

Kamerorna kommer att vara redo att levereras i mitten av april.