https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/phase-one-uppdaterar-mjukvara-och-visar-nya-objektiv
544875
Prylar
Prylnyhet

Phase One uppdaterar mjukvara och visar nya objektiv

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/xf.jpg?itok=AUrfRKbM', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/xf.jpg?itok=AUrfRKbM', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/xf.jpg', w: 544, h: 332, title: ' ' },]

Totalbetyg

Phase One är tillsammans med Hasselblad och Pentax de tre tillverkarna av mellanformatskameror som har kameror med moderna cmos-sensorer. Phase One uppdaterar nu mjukvaran i sitt XF-system med flera funktioner och visar även kommande objektiv.

Den nya mjukvaran i den fasta programvaran i XF-kameran ger bland annat möjlighet till fokusstacking. Alltså att kameran tar flera bilder med skärpan på olika djup för att skapa en bild med större skärpedjup. Phase One erbjuder även en programvara för att i efterhand sätta ihop bilderna till en enda. 

En annan uppdatering är att det blir enklare att ta HDR-bilder. Du som fotograf väljer hur många exponeringar som ska tas och hur stor skillnad det ska vara mellan dem och sedan markeras dessa som en serie som hör ihop av kameran. När bilderna laddas in i Phase Ones redigeringsprogram CaptureOne förstår programmet att det ska sättas samman. 

Det finns även en funktion för timelapse-fotografering. 

Nya objektiv

Phase One passar också på att visa upp två nya objektiv ett 110 millimeter med bländare f/2,8 och ett 240 millimeter med bländare f/4,5. Det sistnämnda får den längsta brännvidden i objektivsystemet. Objektiven tillverkas av Schneider Kreuznach och markeras med den blåa ringen som tyder på att de tillhör den allra högsta serien. Båda objektiven har centralslutare som ger 1/1000 sekudsn slutartid för 240 millimetersobjektivet och 1/1600 för objektivet med lite kortare brännvidd.