https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/rej-lt-ljusstark-telezoom-fr-n-sigma
Prylnyhet

Rejält ljusstark telezoom från Sigma

Sigma kommer med ännu ett nytillskott i sin uppskattade Art-serie. Den här gången är det en telezoom med en fast bländare på f/1,8 genom hela brännviddsomfånget.

Sigmas objektiv i Art-serien har imponerat varje gång vi testat dem. Nu får den ytterligare ett tillskott i form av en telezoom, 50-100mm F1.8 DC HSM Art. Den är anpassad till aps-c och brännvidden motsvarar ungefär 75-150 millimeter i småbildsformatet. Konstruktionen bygger vidare på samma koncept som den ljusstarka vidvinkelzoom 15-35mm f/1,8 DC HSM Art. På grund av den förhållandevis höga vikten (ca 1500 gram) får objektivet även en stativfot. Objektivet kommer med fattning för Canon, Nikon och Sigma. 

Sigma lanserar även ett fast 30mm f/1,4 för Sonys E-bajonett. Det hör dock till deras Contemporary-serie. Objektivet får en stegmotor som möjliggör tyst och mjuk autofokusering, lämpligt när man till exempel filmar. 

Ytterligare ett tillskott för Sony-ägare är en adapter som gör att man kan använda Sigma-objektiv med Canon eller Sigma-fattning på Sonys kameror med E-bajonett. MC-11, som adaptern heter, ger full automatik. 

Några priser eller när leveransstart är för ovanstående är inte klart ännu. 

 

Taggar