https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/ricoh-gr-iiix-klassiker-far-langre-brannvidd
548306
Prylar
falskt
Prylnyhet

Ricoh GR IIIx – klassiker får längre brännvidd

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/ricoh_gr_iiix-218-.jpg?itok=M_ETlBWf', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/ricoh_gr_iiix-218-.jpg?itok=M_ETlBWf', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/ricoh_gr_iiix-218-.jpg', w: 1080, h: 810, title: ' ' },]

Totalbetyg

Ricoh GR har funnits länge och har uppdateras i omgångar, den här gången har bilan fallit över det gamla objektivet och bildprocessorn som bytts ut. Objektivet har dessutom fått längre brännvidd för att ge ett naturligare utseende på bilderna.

Ricoh har lanserat en ny version av sin klassiska GR, som nu har fått tillägget IIIx. Den hela betäckningen är alltså Ricoh GR IIIx. På många sätt och vis är det en kamera som liknar den föregående modellen, designen är i det närmaste identiskt. Antagligen för att de äldre modellerna sällan fått några större klagomål riktade mot sig vad gäller den punkten. Tittar man på föregångaren så är inte uppdateringarna så väldigt många, om än avgörande för hur bilderna ser ut i slutändan. Men sensorn verkar vara samma (24,2 megapixlar) autofokussystemet verkar vara samma (fas och kontrastdetekterande). Den tre tum stora skärmen på baksidan har fortfarande 1037000 bildpunkter och pekfunktion.

Det som däremot är nytt i GR IIIx är objektivet och processorn. Objektivet har hoppat upp lite i brännvidd från föregångarens 28mm till ett objektiv som nu ska motsvara 40mm i fullformat. Det här ger alltså lite mer "normal" bildvinkel än det tidigare, så om du tidigare tvekat inför GR III för att den är för vidvinkligt, ja då har du kanske fått en chans nu. Bländaren har nio blad och närgränsen ligger på 12 centimeter. 

Den andra uppdateringen är alltså bildprocessorn, GR Engine 6. Processorn ska antagligen kunna kräma ur lite mer ur den gamla sensorn, men exakt hur mycket mer återstår att se. 

Ricoh GR IIIx blir tillgänglig i slutet av september och kommer då att kosta 10990 kronor. 

gr:rror validating access token: Sessi