https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/ricoh-lanserar-ny-standardzoom-hd-pentax-da-16-50-f28-ed-plm-aw
548208
Prylar
falskt
Prylnyhet

Ricoh lanserar ny standardzoom – HD Pentax-DA* 16-50 f/2,8 ED PLM AW

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/hd_pentax-da_16-50mmf2.8ed_plm_aw_image_7.jpg?itok=1MzwXIkS', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/hd_pentax-da_16-50mmf2.8ed_plm_aw_image_7.jpg?itok=1MzwXIkS', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/hd_pentax-da_16-50mmf2.8ed_plm_aw_image_7.jpg', w: 2000, h: 1335, title: ' ' },]

Totalbetyg

För att matcha den senast lanserade Pentax K-3 III släpper nu Ricoh ett nytt standardobjektiv till aps-c-kameror. Några nyheter är bland annat en ny fokusmotor och en förbättrad optisk konstruktion.

Ricoh har lanserat en ny standardzoom till sina aps-c-kameror. HD Pentax DA* 16-50mm f/2,8 ED PLM AW har inte bara, som flera tidigare objektiv, bara uppgraderats med deras HD-beläggning på linselementen utan har en ny optisk konstruktion och en ny design som följer samma formspråk som de senast lanserade objektiven. Brännvidden och bländaren är dock samma som hos föregångaren, som lanserades 2007.

k

Den nya konstruktionen ska ge en "mycket förbättrad" bildprestanda jämfört med den tidigare motsvarigheten, enligt pressmaterialet.

Det nya objektivet har en ny fokusmotor som förkortas PLM och är en pulsmotor som ska ge snabb och tyst autofokus. Bländaren är nu elektroniskt styrd vilket också ska göra det möjligt att justera bländaren tyst och smidigt medan man filmar. 

Likt tidigare objektiv är även detta vädertätat och har en närgräns på 30 centimeter. 

Priset hamnar på 17790 kronor och säljstarten blir början av augusti. 

gr:rror validating access token: Sessi