https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/ricoh-lanserar-pentax-kf-uppfoljare-till-k-70
549406
Prylar
falskt
Prylnyhet

Ricoh lanserar Pentax KF – uppföljare till K-70

Totalbetyg

Ricoh har lanserat en modest uppdatering till sin tidigare K-70 som nu heter KF. En ny skärm och ett par uppdaterade bildprofiler är det som erbjuds.

Ricoh har meddelat att man nu lanserar en uppföljare till sin instegsmodell Pentax K-70. Dock verkar det som att uppdateringarna till den nya kameran KF är förhållandevis modesta. Det fysiska utseendet är identiskt med föregångaren, men skärmen har bytts ut mot en som nu har 1.04 miljoner bildpunkter istället för de 921 000 som den tidigare K-70 hade.

k

Någonstans har Ricoh också lyckats skrapa bort tre gram från vikten, men man meddelar att viktminskningen inte innebär att man bytt ut några delar som gör någon skillnad på funktionaliteten för att uppnå den lägre vikten. Möjligen är den lägre vikten bara ett resultat av att man behövt byta ut delar som kanske inte är tillgängliga längre. 

Ricoh har lagt till tre nya bildstilar, Satobi, Bypass och Cross processing. Förutom dessa förändringar är det mesta sig likt. Kameran kommer med en cmos-sensor på 24 megapixlar och har en bildstabilisering som ger 4,5 stegs längre slutartider. En annan nyhet är dock att man nu levererar en batteriladdare med usb-c-kontakt. Dock har kamerakroppen micro-usb så det går inte att ladda kameran med sladden som medföljer. 

Förutom den svarta varianten så kommer en version i färgen Crystal blue och en variant i färgen Crystal white vilka tillverkas i 700 exemplar var. Pentax KF kommer att börja säljas i slutet av november. Vi har ännu inte något svenskt pris.