Prylnyhet

Ricoh släpper nya WG-6 med 4K och industrivarianten G900

Det har blivit dags för en ny toppmodell i Ricohs serie av äventyrskompakter. WG-6 får ett nytt utseende och nya specifikationer. De lanserar även en systermodell, G900, som tål ännu tuffare tag för oförlåtande miljöer.

Den nya toppmodellen är ett steg ifrån den tidigare designen och den har även fått en hyfsad uppdatering. En ny sensor ger 20 megapixlels upplösning istället för 16 som på tidigare modeller. WG-6 kan även filma i 4K i 30 bilder per sekund. Den är nu vattentät ner till 20 meter (vilket innebär att du kan ha med den när du dyker om du har ett vanligt Open water-dykcertifikat). Den ska tåla fall från dryga två meter samt inte ha några problem med temperaturer ner till -10.

Liksom tidigare har den ett zoomomfång som motsvarar 28-140mm och längst fram på objektivet sitter sex stycken led-lampor som fungerar som makroblixt.

Förutom den nya WG-6 släpper de även G900 som är en ännu tuffare variant. G900 är en uppföljare till den tidigare G800, men nu har den fått samma design som konsumentverisonen. Förutom de specifikationer som WG-6 har ska G900 även tåla ett krosstryck på 100kg samt vara tålig mot kemikalier. I övrigt ser specifikationerna likadana ut som för WG-6, förutom att den har större intern lagringskapacitet på 6,5GB. Den har även några specialfunktioner som att den kan användas för att skanna streckkoder, spela in ljud och text memos samt låsas med ett lösenord.

Det tänkta användningsområdet för G900 är bland annat i olika industrier men även i katastrofsituationer.

Vi har i nuläget inget svenskt pris för kamerorna men på den amerikanska marknaden ligger priset på WG-6 på 399 dollar och för G900 på 799 dollar. Det motsvarar ungefär 3700 kronor respektive 7500 kronor.