Prylnyhet

Ricoh uppdaterar tre Pentaxobjektiv

De tre fasta objektiven, HD FA 31mm f/1.8 Limited, HD FA 43mm f/1.9 Limited och HD FA 77mm f/1.8 Limited, får nu Ricohs HD-behandling för bättre motljusegenskaper och även en annan justering för bättre oskärpa.

De tre objektiven som nu uppdateras har sedan länge funnits till Pentaxs systemkameror. De tecknar ut fullformat vilket gör dem kompatibla med samtliga av tillverkarens systemkameror (i K-serien). Vi har tidigare sett flera av deras objektiv få samma behandling som dessa nu får, i alla fall till viss del.

Det som hänt är att de nu får Ricohs HD-behandling på linserna vilket ska ge en bättre bildkvalitet då den, enligt Ricoh, ger högre ljusgenomsläpp och mindre speglingar vilket ska ge skarpare bilder och högre kontrast framför allt i motljus.

Den andra nyheten är att objektiven har fått mer rundade bländare vilket ska ge en mjukare och finare oskärpa. Alla tre objektiven, HD Pentax-FA 31mm f/1.8 Limited, HD Pentax-FA 43mm f/1.9 Limited och HD Pentax-FA 77mm f/1.8 Limited kommer i både svart och silver. Något som även de tidigare varianterna gjorde.

Vi har inte fått tag i några svenska priser, men på den amerikanska marknaden kommer 31an, 43an, och 77an att kosta 1050, 600 och 800 dollar.