https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/ryska-tillverkaren-zenit-hintar-om-spegell-s-fullformatare
545674
Prylar
Prylnyhet

Ryska Zenit hintar om spegellös fullformatare

Totalbetyg

Den ryska kamera- och optiktillverkaren Zenit har återuppväckts och har nu annonserat att de kommer att lansera en fullformatskamera utan spegel, de hintar också om att en stor tillverkare kommer att stå för delar av tekniken.

Ännu så länge finns det inte speciellt många detaljer som är kända om kameran. Men den sägs behålla de klassiska utssendet och designen från tidigare Zenit-kameror, men så klart med en fullt modern insida. 

Enligt Igor Sergeyev som är vice generaldirektör på Krasnogorsks mekaniska tillverkningsanläggning för konsumentprodukter och civil produktion, kommer kameran att kosta "mer än en bra smartphone". Det är måhända en ganska luddig beskrivning av priset, men vad det faktiskt priset hamnar på återstår att se. 

Sergeyev berättar också att de inte är ute efter att konkurrera med etablerade märken som Canon eller Nikon, utan snarare avara en nischprodukt. Han säger också att eftersom vissa komponenter till kameran inte går att tillhandahållas i Ryssland kommer de att köpa in teknik från en av de större tillverkarna, vilka dessa är förblir dock osagt. 

Om produktionen följer planen så kommer kameran att landa på marknaden i början av 2018. 

167315513313063_1623871370990796