Prylnyhet

Samsung T7 Touch – hårddisk med fingeravtrycksläsare

För fotografer på fält som behöver extra säkerhet för sina bilder och filmer släpper nu Samsung en snabb och bärbar SSD-hårddisk med kryptering och fingeravtrycksläsare.

I sin nya kompakta SSD-hårddisk T7 Touch som bara mäter 85x57x8 millimeter har Samsung satsat på de som ofta reser med sina data, och som primärt behöver både hög säkerhet, snabb överföringshastighet, stöttålighet och extra lagringsutrymme. Hårddisken ersätter den tidigare T5-modellen.

Hårddisken använder USB-C i version 3.2 Gen 2 och har en skrivhastighet på 1000 megabyte per sekund, och läser i 1050 MB/s. Den är också klassad för att klara fall på upp till två meter utan skada.

För extra säkerhet av de data man har på sin hårddisk finns, förutom lösenord, en fingeravtrycksläsare som låser upp hårddisken. Data hårdvarukrypteras i AES 256-bitars krypteringsalgoritm.Chassit är skapat i luminium och hårddisken väger endast 58 gram.

Samsung T7 Touch finns tillgänglig i slutet av januari. Vi har ännu inga svenska priser, men de amerikanska riktpriserna är satta till 130 dollar för 500 GB, 230 dollar for 1 TB och 400 dollar för 2 TB. En version utan fingeravtrycksläsare kommer också att släppas i andra kvartalet detta år.