Prylnyhet

Samsung uppdaterar designkompakt

I fjol lanserade Samsung sin kompakt WB250F. Så här ett år efteråt lanseras uppföljaren WB350F och en bridgekameran med inbyggt batterigrepp.

WB350F är utrustad med wifi, NFC och en ny teknik somSamsung kallar för Tag and Go. Dessa tekniker gör att det är enkelt att föra över bilder från kamerna till en mobilkameran eller en surfplatta. Vill man kan man använda sin smarta enhet som backup genom att överföra alla bilder som tas med kameran direkt till enheten. Man kan också välja ut vilka bilder osm ska överföras.

Upplösningen ligger på 16,3 megapixlar som är samlade på en bsi cmos-sensor. Objektivet ger en brännvidd som motsvarar 23 till 483mm, maximal bländare i vidvinkelläget är 2,8 och i teleläget hamnar man på 5,9.

WB350F har en 3 tum stor tryckkänslig skärm med vilken man kan styra kamerans funktioner. Den är klädd med fejkskinn och kommer i färgerna vit, svart, blå, röd och brun. Är man intresserad av att köpa en så kommer den ut i handlen i februari till ett pris av 2600 kronor.

Samsung släpper också en lite annorlunda kamera. En bridgekamera med batterigrepp. Superzoomen har en brännvidd som går från motsvarande 20mm upp till 1200mm, ett omfång på 60x. Bländaren har samma öppningar som på WB350F, 2,8 i vidvinkelläget och 5,9 i teleläget. Upplösningen ligger på 16 megapixlar, även här är det en bsi cmos-sensor som gäller.

Likt WB350F har den också wifi och NFC, men det är något oklart exakt vilka ififunktioner kamerna erbjuder.

Något pris för WB2200F, som den kallas, har vi tyvärr inte heller.