Prylnyhet

Samsungs nya ISOCELL-teknik ger 30% bättre bilder

Samsung har presenterat en ny teknik för sensorer. En teknik som troligen kommer att ersätta den nu vanliga BSI-tekniken och om man ska tro på vad de presenterade så kommer framtiden att bli skarpare.

ISOCELL som den nya tekniken kallas kommer i första hand att hamna i smartphones och paddor. Men om den tas emot väl där är det inte osannolikt att den även hamnar i andra kameror framöver. Den största skillnaden mot BSI (backside ilumminated), som är den teknik som används idag för att få ut det mesta ur sensorerna är att varje pixel kommer att isoleras bättre. Den avgränsande isoleringen gör att fler photoner kan tas emot av varje pixel men också att pixlarna inte blöder samman vilket de gör i dag i viss utsträckning. Det här kommer att innebära dels att bilderna som produceras blir skarpare, men också att det dynamiska omfånget ökar med upp till 30%.

den nya ISOCELl-sensorn ger ett större dynamiskt omfång och en högre skärpa.

Enligt Samsung kommer den nya sensorn att börja tillverkas i det fjärde kvartalet under 2013 och förväntas hamna i nästa Samsung Galaxy. Den första versionen av den nya sensorn är specificerad till 8 megapixlar, vilket blir ett steg nedåt i antal pixlar jämfört med den nuvarande sensorn i senaste Galaxy S4. Sensorn är också tunnaren än motsvarande BSi-sensor vilket gör att den tar mindre plats i en kameraenhet.