https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/sandisk-pro-blade-ssd-modular-lagring-for-kreatorer-med-krav
548829
Prylar
falskt
Prylnyhet

Sandisk Pro-Blade SSD: Modulär lagring för kreatörer med krav

Totalbetyg

Sandisk utökar prylarna inom sitt Professional-segment, denna gång med lagring för snabba överföringshastigheter för filmredigering i realtid i exempelvis 12K-upplösning.

Sandisk fortsätter släppa nya prylar och enheter under benämningen Sandisk Professional, med produkter inriktade till professionella fotografer och filmare med höga krav på tillförlitlighet och prestanda.

 

Senast ut är ett nytt modulärt ekosystem för lagring, kallad "Sandisk Pro-Blade", bestående av olika delar, i samma anda som den av oss nyligen testade enheten "Sandisk Pro-Dock 4" för snabb överföring av bilder och filmer från minneskort till datorn.

Pro-Blade SSD Mag.

Sandisk Pro-Blade består i sin minsta beståndsdel av lagringsenheten, "Pro-Blade SSD Mag", som finns i storlekarna 1, 2 eller 4TB. Enheten fungerar som en SSD-enhet med överföringshastigheter upp till 3000 MB/s tillsammans med enheten Pro-Blade Station och upp till 2000 MB/s med enheten Pro-Blade Transport.

Pro-Blade Transport.

Två moduler

Pro-Blade SSD-enheterna används sedan tillsammans med antingen Pro-Blade Transport eller Pro-Blade Station, beroende på vad som passar. Pro-Blade Transport används som docka som exempelvis kan kopplas in till en kamerarigg för inspelning av högupplöst video direkt på SSD-magasinet. Det går då att filma utan avbrott och byta Pro-Blade-enhet.

Pro-Blade Station.

Pro-Blade Station är desktop-versionen av hanteringen av SSD-enheterna där upp till fyra Pro-Blade SSD-magasin tillsammans skapar en SSD-enhet via Thunderbolt 3 på 40 gigabit till datorn. Fördelen här är snabb filkopiering och redigering i realtid av exempelvis 12K-videomaterial.

 

 Pro-Blade SSD Mag samt Pro-Blade Transport börjar levereras i juni 2022. Pro-Blade Station kommer finnas tillgänglig till slutet av 2022.

Rekommenderade priser:

Pro-Blade SSD Mag: 1TB 2 350 kr, 2TB 3 850 kr, 4TB 7 600 kr.

Pro-Blade Transport: 0TB (endast enhet) 975 kr, 1TB 3 100 kr, 2TB 4 600 kr samt 4TB 8 350 kr.