https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/sealife-mini-ii-klarar-40-meters-djup
419393
Prylar
Prylnyhet

Sealife Mini II klarar 40 meters djup

Sealife Mini II är kompaktkameran som klarar 40 meters djup utan skyddande undervattenshus.

Totalbetyg

Nedräkningen till sommaren har börjat. Redan nu kommer undervattenskompakten Mini II från Sealife. Skillnaden mellan Mini II och de andra uv-kompakterna på marknaden är att Mini II inte behöver något separat undervattenshus.
  • Publicerad 8 år 11 månader
    2011-03-11 12:38

Att ha överseende med begränsningar är svårt. Vi vill själva kunna bestämma var och när vi ska ta bilder, om det så är ovan eller under vatten. Och med ett (ofta dyrt)undervattenshus kan en grupp kompaktkameror verkligen hänga med oss när vi dyker.

Men Mini II från Sealife är av kompaktmodell och klarar av 40 meters djup - utan undervattenshus. Tillverkaren har tagit hänsyn till att dykare ofta använder klumpigare vantar och därför gjort reglagen stora och lättrattade. Batterierna är vanliga AAA som är lätta att ersätta allt  eftersom de tar slut.

Huset har en gummibeläggning för att dämpa stötar från upp till två meter fall. Som bonus ger gummeringen ett bättre grepp när kameran blir våt.

Tyvärr låter resterande specifikationer inte överdrivet imponerande. Mini II har en sensor på 9 megapixel och en 2,4 tums stor lcd-skärm.

Vill man använda den något otympliga kameran i andra sammanhang än våta finns ett "spionläge" som ger fotografen möjlighet att ta bildserier med inställda intervaller.

Välbehövliga tillbehör är blixtarna SL980 Photo Video Light, SL961 Digital Pro Flach samt ett vidvinkelobjektiv.

Sealife Mini II börjar att säljas i USA under mars till cirkapriset 260 dollar.

Läs mer om Mini II på www.sealife-cameras.com

.