https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/sigma-dp2-quattro-kompakt-med-udda-design
543327
Prylar
Prylnyhet

Sigma DP2 Quattro - kompakt med udda design

● BILDSPEL
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/SIgma-DP2-Quattro-01.jpg?itok=-Go9Jhmm', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/SIgma-DP2-Quattro-01.jpg?itok=-Go9Jhmm', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/SIgma-DP2-Quattro-01.jpg', w: 920, h: 450, title: ' ' },{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/SIgma-DP2-Quattro-02.jpg?itok=GbeI1QCL', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/SIgma-DP2-Quattro-02.jpg?itok=GbeI1QCL', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/SIgma-DP2-Quattro-02.jpg', w: 920, h: 446, title: ' ' },]

Totalbetyg

Sigma har länge använt sin Foveonsensor som till skillnad från vanliga sensorer består av flera olika lager av pixlar. Nu kommer de med en ny kompakt med den senaste versionen av sensorn och en lite underlig design.

Det nya med Quattro som den senaste sensorn heter är att den numera fångar upp större delen av ljusinformationen (och blå färg) i det översta lagret och i de två undelriggande lagren fångar den övriga färginformationen. Det översta lagret har en upplösning på 19,6 megapixlar och de undre har endast 4,9 megapixlar. Men den slutgiltiga bilden får 19,6 megapixlar. 

Sigma menar att deras sätt att fånga bilden gör att samma plats på sensorn kan fånga alla tre färger och därför ger en bättre färgåtergivning än en tradiaitonell sensor med bayermönster eftersom den bara kan fånga en färg på en specifik plats. 

DP2 Quattro har även ett specialläge där man kan få ut en bild med 39 megapixlar. Med råformat får man ut alla information från sensorn, både de 19,6 megapixlarna från det övre lagret men också de två gånger 4,9 megapixlarna som kommer från de underliggande lagren. 

I likhet med de äldre verisonerna av kamerorna har de nya en sensor i aps-c-storlek och kommer i tre olika modeller med tre olika brännvidder, 28, 45 och 75. DP2 har motsvarande 45mm. 

Någon information om när kamerorna kommer ut på marknaden eller vad de kommer att kosta har vi tyvärr inte. 

 

Ämnen