Prylnyhet

Snart kommer Olympus nya proffskamera O-MD E-M1 Mark II

Under Photokina lanserade Olympus nyheten att de höll på att utveckla en ny proffskamera. Nu kan de bekräfta specifikationerna som gavs då och de kommer dessutom lansera ett system som underlättar för proffs som vill använda kameran.

Med den nya OM-D E-M1 Mark II satsar Olympus verkligen på snabbhet, 60 bilder i sekunden med låst fokusering och exponering. eller 18 bilder i sekunden med följande fokus och slutarautomatik är specifikationer som imponerar på många. Alla de specifikationer vi skrev om i den tidigare artikeln har nu bekräftats.

Men Olympus utökar också sin servicetjänst för att underlätta för de yrkesfotografer som vill använda den nya kameran. Liknande tjänster som Canon, Nikon och Sony har för sina yrkeskunder. Bland annat kommer de kunderna att erbjudas expresservice, lånekameror och videosupport. Olympus Pro service, som de kallar det ska finnas i tre olika nivåer beroende på hur omfattande service man vill ha. Systemet kommer att finnas i 17 europeiska länder.

OM-D E-M 1 Mark II ska finnas i butik i december och priserna hamnar på 19990 kronor för huset och i ett kit med 12-40 f/2,8 kommer den att kosta 26990 kronor.