Prylar
https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/sony-a6300-f-r-425-fokuspunkter
Prylnyhet

Sony A6300 får 425 fokuspunkter

Med sin nya A6300 adresserar Sony en av de saker som många tyckt varit ett problem med spegellösa kameror, att sökaren blir till en stop motion-film när man tar snabba serier med bilder. De har även stoppat in en ny sensor och en ny autofokus.
544769

I Sonys nya A6300 finns en nyutvecklad sensor som har 24 megapixlar. Men det är inte den största nyheten i kameran. Det nya autofokussystemet har totalt sett 425 fasdetekterande autofokuspunkter. Fokuspunterna sitter ända ut i hörnen av bilden vilket ger stora möjligheter för fotografen att följa motivet med fokusen. Det nya fokussystemet 4D sitter i kameran och ska ge, enligt Sony själva, världens snabbaste autofokus. Hur väl det stämmer överrens med verkligheten återstår att se. Men Sony har haft bra fokussystem tidigare.  

Sensorn kan skicka upp isotalet till 51200 när man fotograferar stillbilder och filmar man får man nöja sig med 25600. Filma kan man för övrigt göra i 4K, för snabbare framerate får man nöja sig med full HD då kameran levererar 120 bilder per sekund. 

Nyskapande för spegellöst

En sak som tidigare varit ett problem för de spegellösa kamerorna är att vid fotografering med snabb serietagning blir skärmen svart stora delar av tiden och det man ser liknar mest en stop motion-film. Sony hävdar att man har kunnat arbeta bort mycket av den tid som skärmen är svart och därmed ska den vara jämförbar med en spegelreflexkamera. Detta kan kameran leverera vid åtta bilder i sekunden. Den kan dock gå upp till elva bilder per sekund, fortfarande med följande autofokus och automatisk exponering. 

A6300 kommer att börja säljas i mars, något svenskt pris har vi ännu inte men det amerikanska priset för enbart huset ligger på 1350 dollar, vilket motsvarar ungefär 11500 kronor. 

 

 

Taggar