Prylnyhet

Sony A7 III: Uppdaterad entusiastmodell

Nyutvecklad sensor, snabbare seriebildstagning och högkapacitetsbatteri – det är några av funktionerna i Sonys uppdaterade A7 III. Sonys grundmodell i A7-seien har med det blivit ännu mer prisvärd.

Sony lanserade sin A7 II i november 2014, och har sedan dess uppdaterat sitt högupplösta syskon två gånger – A7R II och A7R III. Nu är det dags för en uppdatering av grundmodellen i serien.

Sony A7 III behåller samma upplösning som sin föregångare på 24 megapixlar, men med en helt ny sensor. Sensorn är en bakbelyst CMOS-fullformatssensor med ett ISO-intervall på 100-51 200. Bildkvalitén ska enligt Sony vara 1,5 steg bättre än dess föregångare upp i ISO-skalan.Det dynamiska omfånget ska ligga på 15 steg vid de lägre känsligheterna.

Sony A7 III kan också producera 14-bitars RAW-bilder även i tyst och kontinuerlig bildtagning. Modellen är utrustad med en optisk bildstabilisator i fem axlar vilket möjliggör upp till fem steg kortare slutartid.

Dubblerad hastighet

Sony A7 III är riktigt snabb med en seriebildstagning på tio bilder per sekund, med kontinuerlig autofokus. Man kan välja mellan att använda mekanisk slutare eller en tyst dito, då man vill vara mer diskret. Föregångaren Sony A7 II hade en seriebildstagning på fem bilder per sekund, så uppdateringen är betydande.

Videoinspelningen är uppdaterad och filmar nu i 4K-upplösning, med full pixelavläsning utan pixelbindning från hela sensorn.

Högkapacitetsbatteri

Batteritiden har också förbättrats rejält jämfört med föregångaren. Med ett CIPA-mått på upp till 710 bilder per laddning, är det enligt Sony världens längsta batteritid bland spegellösa kameror.

Nya α7 III börjar säljas i Europa i april 2018 och kommer kosta ungefär 24000 kronor för kamerahuset och 26000 kronor i ett paket med objektivet SEL2870.