https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/sony-airpeak-s1-lanserad-minsta-dronaren-som-kan-bara-sonys-fullformatskameror
548159
Prylar
falskt
Prylnyhet

Sony Airpeak S1 lanserad – minsta drönaren som kan bära Sonys fullformatskameror

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/airpeak_ilce-7sm3_sel24f14gm_front_1.jpg?itok=VIH0tQQc', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/airpeak_ilce-7sm3_sel24f14gm_front_1.jpg?itok=VIH0tQQc', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/airpeak_ilce-7sm3_sel24f14gm_front_1.jpg', w: 2000, h: 1177, title: ' ' },]

Totalbetyg

Sony tar nu klivet in på drönarmarknaden med sin Airpeak S1, den minsta drönaren som kan bära deras fullformatskameror. Den klarar dessutom av att köra i höga farter och hård vind.

Efter att ha publicerat ett flertal små informationsbitar om sin kommande drönare har Sony nu lanserat sin första flygmaskin, Airpeak S1. 

Drönaren är riktad mot professionella användare och är världensminsta drönare som samtidigt kan bära Sonys systemkameror som A9, A1 eller A7S och A7R. Den kan så klart då även flyga runt med deras FX3 under propellrarna. 

Motor, propellrar, kontrollsystem och sensorer gör att drönaren kan flyga i 90 kilometer i timmen och klara av att flyga i vindar uppemot 72 kilometer i timmen, det vill säga 20 meter per sekund, vilket är mycket hårda vindar. 

S1 har kameror monterade framåt, bakåt och åt sidorna dessa tillsammans med processorn kan dessa användas för att lokalisera drönaren på platser där GPS inte har täckning, till exempel inomhus. 

Appen som används för att styra S1 kallas för Airpeak flight och har utvecklats för att kunna användas med två olika piloter, en som sköter kameran och en som styr själva drönaren. Men det går också att styra allt ensam om man så vill styra både drönare och gimbal själv. Appen finns vid lanseringen bara till Ios. En gimbal designad specifikt för Airpeak S1 kommer att säljas separat, priset är ännu inte avslöjat. Priset på Airpeak S1 kommer att hamna på 9000 dollar, vad det svenska priset blir vet vi ännu inte. Leveranser ska börja under hösten. 

gr:rror validating access token: Sessi