https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/sony-lagger-ner-produktionen-av-fyra-kameror
548474
Prylar
falskt
Prylnyhet

Sony lägger ner produktionen av fyra kameror

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/SEL50M28_a7II_top%20%28kopia%29.jpg?itok=JOIdJf-u', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/SEL50M28_a7II_top%20%28kopia%29.jpg?itok=JOIdJf-u', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/SEL50M28_a7II_top%20%28kopia%29.jpg', w: 2000, h: 1378, title: ' ' },]

Totalbetyg

Att det råder brist på halvledare i teknikbranschen har nog inte gått någon förbi, det har lett till flera problem i andra branscher och nu börjar det också krypa in i kamerabranschen. Det har nu lett till att Sony lägger ner produktionen av fyra kameror och en mikrofon.

Sony Japan har meddelat att de beslutat att sluta producera fem kameror och tillbehör på grund av brist på komponenter. De kameror som de stoppar är så klart inte några av deras nuvarande storsäljare utan det är A7 II, A6400, A6100 (den svarta varianten) och en videokamera och en mikrofon. 

k

A7 II har fått ett flertal efterföljare men har tydligen ändå varit populär bland de som velat ha en fullformatskamera till ett lågt pris. Detsamma gäller A6400 och A6100, förutom poängen om fullformat så klart. Sony säger att alla ordrar som lagts fram till den 19 november kommer att levereras, om än med viss fördröjning (oklart hur lång). Om produktionen kommer att upptas igen verkar osäkert, Sony säger att de kommer att bevaka hur bristen på delar kommer att se ut framöver. Men det känns kanske inte orimligt att de låter i alla fall A7 II somna in vad gäller nyproduktion för att satsa på nyare modeller. På aps-c-sidan ser det ju lite annorlunda ut, där A6100 är en av de nyare modellerna som lanserats och A6400 likaså. Det här innebär alltså att det bara lämnar A6600 som fortfarande är i produktion. Om några av kamerorna återgår i produktion kan vi kanske utgå ifrån att det är aps-c-kamerorna som börjar produceras igen.