Prylnyhet

Sony Nex-5R ger mer kontroll och Wi-fi

Det märks att trådlöst är en trend som kommit för att stanna. Sonys nya Nex-5R har både wi-fikompabilitet, ny autofokus och bättre möjligheter för inställningar än föregångaren.

Med hjälp av wi-fikompabiliteten kan man uppdatera kameran med olika filter och effekter. Den blir mer dynamisk helt enkelt. Men hjälp av en mobiltelefon med SOnys egna app installerad kan man dessutom föra över bilder trådlöst mellan kamera och mobil.

Några mer handfasta förändringar är bland annat ett nytt kontrollhjul och en ny funktionsknapp som båda är programmerbara. Sony har även utvecklat en ny autofokus till Nex-5R, det är en hybrisfokus som liknar den i bland annat Canon 650D. Sensorn har 99 fasdetekterande afpunkter som används för att snabbt hitta skärpan sedan används den vanliga kontrastdetekterande autofokusen för att finjustera. Denna hybrid-AF ska göra fokuseringen snabbare än tidigare.

Pekskärmen är på tre tum och en upplösning på 920 000 pixlar, det går även att använda skärmen som avtryckare som man så vill. Skärmen går okså att vinkla 50 grader nedåt och 180 grader uppåt.

Om allt går enligt planerna ska den börja säljas i oktober. Vi har tyvärr inget svenskt pris ännu, men på den amerikasnak marknaden kommer den att kosta 750 dollar(ungefär 5000 kronor) i ett kit med en 18-55 zoom.