https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/sony-pausar-produktionen-av-a6600-och-a7c
548546
Prylar
falskt
Prylnyhet

Sony pausar produktionen av A6600 och A7C

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/sony_a7c_toppbild.jpg?itok=1GbdCnr4', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/sony_a7c_toppbild.jpg?itok=1GbdCnr4', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/sony_a7c_toppbild.jpg', w: 2000, h: 1085, title: ' ' },]

Totalbetyg

Sony har nu meddelat att ytterligare två kameror sätts på paus, och två av de som pausats tidigare har nu lagts ner för gott.

Sony har tidigare under hösten meddelat att inte mindre än fem av deras kameror kommer att sluta tillverkas, eller att produktionen i alla fall pausats för stunden. Detta antas vara på grund av bristen på komponenter som råder i teknikbranschen. Nu kommer beskedet att de slutar tillverka två ytterligare kameror, och att två av de tidigare pausade kamerorna nåt sitt så kallade end of life, det vill säga att de slutar produceras helt och hållet och delar inte längre kommer att gå att få tag i. 

k

De kameror som nu sätts på paus är den kompakta fullformatskameran A7C och Sonys toppkamera i APS-S-formatet, A6600. Den förstnämnda fullformataren lanserades förra hösten och riktar sig mot den som vill ha en fullformatskamera med teknik från både A7 III och A9 II, men i ett mer kompakt format. A6600 kom 2019 och är toppmodellen i Sonys APS-C-serie, den har fått goda omdömen men från och med nu kommer Sony alltså inte att producera fler, i alla fall inte förrän komponentbristen blir mindre påtaglig (får vi anta). 

Sony har också meddelat att vissa ordrar som redan lagts på dessa modellen kan komma att inte levereras.