Prylnyhet

Sony släpper multi-hubb och nytt SD-kort i Tough-serien

Sony fortsätter satsa på snabbhet för proffsen och släpper nu en USB-3-hubb med kortläsare, HDMI-uttag och möjlighet till USB-PD-laddning på 100 watt.

I sin satsning mot proffsen släpper Sony nu en multifunktionell hubb med flera funktioner som passar professionella fotografer. HubbenMRW-S3 har USB 3.1 Gen2-anslutning med stöd för överföringar i upp till 1 gigabit/s, vilket ger möjlighet att koppla in externa SSD-hårddiskar som exempelvis Sonys egna SSD:sSony SL-C och SL-M.

Hubben har även en inbyggd kortläsare med stöd förSD/mSD-kort av UHS-II-typ samt möjligheten att leverera en effekt via USB PD på upp till 100 watt via USB, till kringliggande enheter för stabil strömförsörjning, något som också visas via effektnivåindikatorn. Enheten kopplas då in med USB PD AD-adaptern.

Förutom detta har hubben även en HDMI-port för video i 4K/30 för att koppla in texterna skärmar.

Hubben är gjort i aluminium och väger 95 gram.

Ny SD-kortserie

Samtidigt släpper Sony nytt i sin Tough-serie som vi tidigare skrivit om gällande deras CFexpress-kort. De nya SD-korten SF-M Tough är stöt-, vatten- och dammsäkra för extrema miljöer. Överföringshastigheterna är på upp till 277 MB/s i läshastighet och 150 MB/s i skrivhastighet i USH-II.

En annan ny serie, SF-E, utan Tough-prestandan har släppts. Korten är inte säkrade mot stötar och vatten på samma vis, men har liknande överföringshastigheter: kortet läser i 270 MB/s och skriver i 120 MB/s.

Båda seriena kommer finnas tillgängliga i storlekarna64 GB, 128 GB och 256 GB.

Hubben MRW-S3, minneskorten SF-M/SF-E-serien kommer finnas tillgängliga under hösten 2019. Inga priser finns tillgängliga just nu.