https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/sony-slapper-ny-mjukvara-till-a7-iv-igen
549185
Prylar
falskt
Prylnyhet

Sony släpper ny mjukvara till A7 IV – igen

Totalbetyg

Efter att ha lanserat en uppdatering som inte riktigt fungerade som det var tänkt valde man att dra tillbaka uppdateringen. Nu kommer den igen och Sony ska ha åtgärdat problemen i den tidigare versionen.

Sony har redan kommit med en firmware med versionummer 1.1 till sin A7 IV, men på grund av att vissa fick problem med sina kameror när den laddades in drog man tillbaka den. Det blev till och med så illa att vissa kameror slutade fungera i vissa fotolägen. Men nu säger Sony att man har åtgärdat problemen och lanserar nu firmware 1.1 till deras fullformatskamera A7 IV igen. 

 

Uppdateringen ger kameran möjlighet att spara råfiler i förlustfritt komprimerat råformat i storlekarna small, medium och large. Du kan också bibehålla exponering nä du kopplar in en blixt. Avtryck via pekskärmen är en annan nyhet samt en förbättrad noggrannhet med ögon-af. 

Med den nya mjukvaran kan man också spara kamerans serienummer i bildernas exifdata. Wifi-kopplingen är förbättrad samt möjligheten att ställa in den digitala sökarens ljusstyrka efter det omgivande ljuset har lagts till. 

 

Om du hade den tidigare versionen av 1.1 ska den nya skriva över den och ersätta den och därmed också rätta till de fel som den föregående versionen åstadkom. Men för att uppdateringen ska fungera behöver din kamera ha firmware version 1.05 innan du uppdaterar till 1.1.