https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/spegell-st-mellanformat-fr-n-phase-one
543944
Prylar
Prylnyhet

Spegellöst mellanformat från Phase One

Det här är en prototyp och inte den färdiga systemet.
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/a-series-250_copy.jpeg?itok=neeHqfpp', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/a-series-250_copy.jpeg?itok=neeHqfpp', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/a-series-250_copy.jpeg', w: 650, h: 504, title: 'Det här är en prototyp och inte den färdiga systemet. ' },]

Totalbetyg

Speglarna försvinner i allt snabbare takt från kameror i alla olika klasser. Nu har Phase One släppt en nyhet om att de samarbetar med kameratillverkaren ALPA för att göra en digital, spegellös mellanformatskamera.

Principiellt är det inte en ny kamera som kommer att lanseras utan snarare ett samarbete som förfinar och bygger ut en möjlighet som redan finns. Redan idag kan man använda sig av Phase Ones bakstycken på en Alpakropp och sätta dit ett Rodenstockobjektiv, men i och med samarbetet så kommer det att vara smidigare och mer förberett för att delarna ska fungera bra tillsammans.

A-serien som den kommer att heta ska finnas i tre olika varianter. A250, A260 och A280, dessa har 50, 60 och 80 megapixlar. 

Varje system kommer att ha förprogrammerade korrigeringar och anpassningar för tre objektiv: Rodenstock 23, 35 och 70mm. Detta ska innebära att det ska vara enkelt att plocka upp kameran och fota på en gång man fått den i sin hand. 

Istället för att ha en optisk sökare, som Alpa-enheterna vanligtvis har, så kommer man att ha en liveview på sin smartphone och ramen kommer med ett fäste för smartphone på ovansidan.