Prylnyhet

Stort inbrott hos Cyberphoto – kontrollera dina begagnat-köp

Den stora elektronikbutiken Cyberphoto har haft inbrott och uppmanar därför alla som är ute efter begagnad kamerautrustning att kontrollera sina inköp.

– Vi har serienummer på allt, så vi kommer att veta exakt vad som blivit stulet, säger Patrik Olsson på Cyberphoto till tidningen Västerbottens-Kuriren.

Exakt hur mycket som stals är inte klarlagt ännu, men det rör sig om kameraor från Canon och Nikon samt en del högt prissatta objektiv. Men eftersom Cyberphoto har alla serienummer kommer de att kunna kartlägga alla varor som försvunnit. Eftersom lagen om god tro inte längre finns kvar så kommer en potentiell köpare av en stulen vara bli tvungen att lämna tillbaka den till den ursprungliga ägaren om det framkommer att den är stulen. Några pengar tillbaka kommer inte heller att fås.

Cyberphoto uppmanar därför alla som är på jakt efter begagnad kamerautrustning att hålla ögonen öppna efter något som kan verka som en lite för bra deal. Det går att kontakta Cyberphoto för att kontrollera serienummer på potentiella objekt.