https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/t-tt-och-strykt-ligt-fr-n-pentax
390619
Prylar
Prylnyhet

Tätt och stryktåligt från Pentax

Vattentäta Pentax optio WG-1

Totalbetyg

Pentax inleder med att presentera sina nya två vattentäta modeller; Optio WG1 och Optio WG1-GPS, som lämpliga att använda utomhus. Tack Pentax, vi har väntat länge på en vattentät kamera för, ehh… utomhusbruk.
  • Publicerad 9 år 7 månader
    2011-02-17 08:23

Även om det låter lite krystat att sälja en vattentät kamera med orden "för utomhusbruk" ligger det något i argumentet. Enligt kameratillverkaren har tätheten och stöttåligheten förbättrats och kan tappas eller lämnas ute i regnet när den inte dinglar omkring i en karbinhake i bältet när du klättrar på något avlägset berg.

Fritt fall från 1,5 meter och 100 kilos tryck liksom en vattentäthet ner till tio meter är några av styrkorna som lyfts för Optio WG1. Kameran sägs dessutom klara extrema temperaturer. Med Pentax måttstock är det minusgrader ner till inte så hisnande -10 celsius och det sorterar i så fall bort den från en hel del dagars utomhusaktiviteter den innevarande vintern.

Systerkameran Optio WG1-GPS är en snarlik historia med den lilla extrafinessen av Geo-tagging, något som kan vara extra behändigt för den som ger sig av på otillgängliga platser och gärna vill kunna pricka ut desdsa exakt när bilderna visas upp.

 

Övriga specifikationer:

14 megapixel CCD bildsensor.

5x optisk vidvinkelzoom (motsvarande en 28-140 mm i 35 mm).

Makrofunktion med 1 cm närgräns.

2,7 tums LCD-skärm i 16/9-format med 230 000 punkters upplösning för tydlig visning fotografier.

Kamerorna filmar även HD-video (1280 x 720 pixlar) med 30 bilder per sekund.

Liksom den nya tidens lull-lull: ansiktsprioritering, leendedetektering och blinkvarning.

Pentax Optio WG1 och Optio WG1-GPS kommer att kosta ca 2800 kronor respektive 3600 kronor och väntas bli tillgängliga i handeln under våren. Optio WG1 levereras i färgerna svart/blå och lila, Optio WG1-GPS i grönt och grå.