https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/tamron-ers-tter-popul-ra-superzoomar
543321
Prylar
Prylnyhet

Tamron ersätter populära superzoomar

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/Tamron_16-300_B016_downward_canon.jpg?itok=dKRUTtvB', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/Tamron_16-300_B016_downward_canon.jpg?itok=dKRUTtvB', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/Tamron_16-300_B016_downward_canon.jpg', w: 2000, h: 1075, title: ' ' },]

Totalbetyg

Både större brännviddsomfång och mindre storlek får köparna av de nya superzoomarna från Tamron jämfört med objektivens föregångare.

18-270 PZD har varit Tamrons mest framgångsrika objektiv. Nu ska det alltså ersättas av ett objektiv med större brännviddsomfång och vädertätning. Det nya 16-300mm F/3,5-6,3 Di II VC PZD Macro har samma fokusmotor som föregångaren. Men linsuppsättningen är ny då man var tvungen att göra förändringar där för att uppnå den längre brännvidden. 

Om objektivet klarar av att axla föregångarens kvalitet och fördelar kommer även detta objektiv säkerligen att bli populärt. Det nya objektivet kommer med fattning för Canon, Nikon och Sony. Objektiven till Sonykameror saknar dock bildstabilisering eftersom det finns i kamerahusen. Som namnet antyder är det också endast för aps-c-kameror (tillägget Di II innebär att de bara är anpassade till den mindre sensorstorleken). Pris och leveransstart är tyvärr inte spikat ännu. 

Också det äldre 28-300mm får en ersättare i form av 28-300mm F/3,5-6,3 Di VC PZD. Här är skillnaderna mellan föregångare och efterträdare lite större eftersom det förra inte har den snabbare och tystare PZD-motorn för fokusering. Vädertätningen är också ny, samt att bildstabiliseringen har blivit bättre. Storleken är cokså en skillnad mellan de två generationerna. 

Detta objektiv är byggt för att fungera både på aps-c och fullformatskameror. Detta objektiv kommer också det med Nikon, Canon och Sony-fattningar. Inte heller för detta bojetkiv finns prisuppgift eller leveransdatum klart.