https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/tiffen-slapper-filter-for-fler-dronare
546281
Prylar
Prylnyhet

Tiffen släpper fler filter för drönare

Totalbetyg

Filtertillverkaren Tiffen lanserar nu en serie med filter för DJI's senaste drönare, DJI Mavic 2 Zoom, DJI Mavic 2 Pro, DJI Mavic Air, och DJI Inspire 2 som kompletterar deras befintliga filter.

Beroende på vilken modell av drönare du har så kommer det att finnas lite olika filter, men hela utbudet består av ett polarisationsfilter, ett Sky A1 och sedan ett gäng ND-filter från ND2 till ND128. Skyfiltret är främst tänkt för att skydda frontlinsen men ger även en mer kontrastrik bild. Polarisationsfiltret tar bort reflektioner och ger en ökad färgmätnad och bättre kontrast. Övriga ND-filter är till för att användas när man vill minska ljusinläppet i kameran, antingen för att få en mer underexponerad bild eller för att kunna använda en längre slutartid. 

Filtren ska ha en ytbeläggning som gör att vatten inte lägger sig på ytan utan rinner av, de ska även vara väldigt okänsliga för repor. 

Prisättningen beror på vilken drönare du har och vilket filter du vill ha, men priserna för ett kit med tre filter börjar på 50 dollar. 

gr:rror validating access token: The s