https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/ttartisan-35mm-f095-ljusstark-normal-for-aps-c
549434
Prylar
falskt
Prylnyhet

TTArtisan 35mm f/0,95 – ljusstark normal för aps-c

Totalbetyg

TTArtisan tillverkar manuella objektiv för flera olika fattningar. Nu har de lanserat ett 35mm f/0,95 till de flesta fattningar.

För den som vill ha så ljusstarka objektiv som möjligt har nu TTArtisan släppt ett objektiv med en klassiska brännvidden 35mm, ljusstyrkan hamnar på ordentligt f/0,95. Objektivet är anpassat för aps-c och brännvidden blir därför ungefär 50 millimeter. 

Objektivets stora bländare består av tio lameller vilket ska ge en snygg oskärpa även vid mindre bländare. Närgränsen är 35 centimeter. Den optiska konstruktionen har sju linser som är placerade i fem olika grupper. Objektivet är byggt helt i metall och glas och fokuseras manuellt. Storleken på gluggen varierar lite beroende på vilken fattning det är men diametern ligger på 41mm och längden hamnar någonstans runt 52mm. Vikten varierar mellan 247 och 267g. Det kommer till de flesta olika fattningar förutom mft, det vill säga: Canon EOS-M, Canon RF, Fujifilm X, L, Nikon Z och Sony E. Används objektivet på en fullformatskamera kommer bilden att bli beskuren. 

Du kan köpa TTArtisan 35mm f/0,95 från deras hemsida och då ligger priset på 199 dollar.