https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/tunn-med-l-ng-zoom-canon-ixus-230-hs
481949
Prylar
Prylnyhet

Tunn med lång zoom - Canon IXUS 230 HS

● BILDSPEL Canon IXUS 230 HS

Totalbetyg

Enligt Canon själva ska det vara den tunnaste kameran med så pass långt brännviddsomfång. 28 till 224 millimeter har man fått in i ett ganska litet format.

Den bakgrundsbelysta sensorn har en upplösning på 12,1 megapixel. Det stora zoomomfånget får alltså plats i en kamerakropp som bara är drygt 22 millimeter tjock, imponerande. Hur pass bra objektiv de lyckats få in på så liten yta återstår att se, men Canons kompaktkameror brukar ge bra bildkvalitet. 

IXUS 230 HS har Canons nyutvecklade bildstabiliseringsmodul intelligent IS. Det innebär att det finns ett flertal olika lägen för bildstabiliseringen och kameran kan själv analysera typen av skakning och kompensera för det. Stabiliseringen fungerar både till stillbilder och filmning, något kameran kan göra i full HD med 24 bilder per sekund. 

Kameran har flera olika serietagningslägen, i full upplösning kan den ta 3,5 bilder i sekunden vilket kanske inte är så imponerande men om man kan tänka sig att gå ner till 3 megapixels får man 8,7 bilder i sekunden. Med VGA-upplösning kan man filma man i 120 bilder per sekund. 

IXUS 230 HS kommer att börja levereras i början av Oktober till en kostnad av 2500 kronor och man kan välja mellan färgerna rosa, blå, svart, silver lila och grön.