Prylnyhet

Två nya fotoryggsäckar för aktiva fotografer

Lowepro lanserar två nya ryggsäckar för fotografer på vandring, Photo Active BP 300 AW och 200 AW.

Lowepro Photo Active är inte riktigt lika äventyrliga som Photo Sport eller Whistler-ryggsäckarna. De är snarare anpassade för kortare vandringar där du till exempel kan behöva få med dig några extra klädesplagg och lite proviant. På ryggen kan du också fästa vandringsstavar.

Den större av de två, Photo active BP 300 AW rymmer en dslr eller en spegellös kamera med standardzoom samt två extra objektiv, varav en 70-200. Samt en del tillbehör som ett mindre stativ, mikrofoner och extra belysning i form av blixtar eller videobelysning. Det ryms även en 15" laptop. Den rymmer även en vätskeblåsa på tre liter.

Photo active BP 200 AW är den mindre varianten, här ryms liknande kamerautrustning, fast enbart ett extra objektiv. Den bärbara datorn kan bara vara 13". Är du törstig av dig kan du få med dig en vätskeblåsa som rymmer två liter.

Kamerautrustningen går att komma via fickor i sidorna av ryggsäcken, för att komma åt grejerna svingar du alltså kameran runt på sidan för att öppna och ta fram kameran.

Båda ryggsäckarna dyker upp på marknaden under juli och priserna hamnar på 2199 kronor för den större Photo active BP 300 AWoch 1849 kronor för den mindre Photo active BP 200 AW.