Prylnyhet

Vattentätt från Lowepro

Här ser du inredningen i ryggsäcken.
De nya väskorna passar utmärkt till båtsemestern.

Tänkte du simma eller möjligen åka skumpig båt med din kamerautrustning sommar? Om du ofta tillbringar tid i blöta miljöer är en vattentät kameraväska en bra investering för att skydda dina utrustning. Lowepro har precis släppt nya väskor i sin DryZone-serie.

Tillskotten i DryZone-serien består av en ryggsäck och en duffelbag. Båda har givits IPX6 som gradering för vattentäthet, det är ett steg under den gradering som gav still de första väskorna som kom ut i serien 2002, men det är fortfarande tillräcklgit för att de ska klara av trycket från en högtryckstvätt vilket räcker got och väl om man skulle råka tappa väskan i sjön när man är ute på vattnet.

Båda väskorna har uttagbar inredning. DryZone BP 40L som är ryggsäcken, rymmer, enligt tillverkaren, en systemkamera med batterigrepp och ett 24-70 monterat samt ett par extra objektiv. Fördelningen kamerautrustning/övrigt är ungefär 70/30. Ryggsäcken har även fästen på utsidan för att man ska kunna få med sig mindre vattenkänslig utrustning på utsidan av väskan.

Dryzone DF 20L, som duffelbagen heter, rymmer ett systemkamerahus med en vanlig telezoom monterad plus några ytterligare objektiv. I den här väskan ligger fördelningen på kamerautrustning/övrigt på 80/20. Även här finns fästen för annan utrustning p åutsidan av väskan för sådant som tål att bli blött.

Några svenska priser har vi tyvärr ännu inte.