https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/ver-100-nya-produkter-fr-n-canon-i-r
99173
Prylar
Prylnyhet

Över 100 nya produkter från Canon i år

Totalbetyg

Canon lovar att satsa hårt i höst med många nya produkter. Över 100 nya produkter blir det i år. Det och några andra detaljer avslöjade Jouko Tuominen som är ny vd på Canon Svenska AB under en pressträff.

Jouko Tuominen, vd Canon Svenska AB

Jouko Tuominen hävdade att Canon står starka i krisen eftersom de inte har några lån. Stora amorteringar kan annars bli en plåga när försäljningen viker.

Canon går mot strömmen och satsar ännu hårdare på forskning och produktutveckling. Omkring 10 procent av Canons omsättnings satsas på utveckling.

Canon har ofta släppt 50 till 70 produkter per halvår men under våren var det tunnare med nyheter. Under våren var det lite tunnare än vanligt, men till hösten ska det vara business as usual. Totalt kommer över 100 nya produkter under året.

Enligt Canons nordiske chef för konsumentprodukter Ingvar Krüss är fotobranchen ett undantag under krisen med en fortsatt ökande försäljning av systemkameror. Läs mer här.

Det innebär att Canon dragit ner sin produktion av kameror och tillbehör lite för hårt och en brist uppstått. Många kunder har upplevt att flera objektiv varit slut. Nu drar Canon igång en ny fabrik i Nagasaki och den ska vara igång i oktober och leverera fullt i april 2010.

Vad som ska släppas i höst är naturligtvis en hemlighet, men ryktena om en Canon Eos 1D mark IV går heta. Det går rykten på nätet att bildbyråfotografer från Reuters siktats med prototyper.

Att det kommer en Canon Eos 60D är heller ingen högoddsare. Eos 50D bygger på 40D och Canon har flera gånger byggt två modeller på samma grund. 60D får i så fall antagligen samma batteri som Eos 5D mark II och HD-filmning.