Prylnyhet

Voigtländer avslöjar mer om nya 75mm f/1,5 Nokton

I februari avslöjade Voigtländer att de skulle lansera ett 75mm f/1.5 Nokton. Nu kommer mer information om det nya objektivet för Leicas M-bajonett.

I februari avslöjade objektivtillverkaren Cosina, som ligger bakom varumärket Voitgländer, att de skulle lansera ett nytt ljusstarkt objektiv till Leicas M-fattning. Objektivet skulle ingå i deras Vintage-serie och få en brännvidd på 75 millimeter.

Nu har de avslöjat lite mer information om objektivet. Det blir ett75mm f/1.5 Nokton. Konstruktionen består av sju linselement placerade i sex olika grupper. Närgränsen är 70 centimeter och bländaren har 12 blad för en mjuk oskärpa.

Objektivet är manuellt fokuserat och konstruktionen ska enligt Cosina vara modern och i klass med att kunna återge vad de senaste digitalkamerorna kan prestera. Vikten på objektivet ligger på 350 gram och filtergängan är 58 millimeter. Förutom Leicas M-kameror kommer objektivet att passa Voigtländers egna kamera Bessa.

Säljstarten är i juli och priset ska hamna kring 1150 usd, vi har tyvärr inget svenskt pris ännu, men konverterat till svenska kronor blir det amerikanska priset cirka 10800 kronor.