https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/wacom-sl-pper-tre-nya-ritplattor-f-r-fotografen
486255
Prylar
Prylnyhet

Wacom släpper tre nya ritplattor för fotografen

Totalbetyg

Wacoms ritplattor i budgetsegmentet Bamboo har fått sig tre nya modeller. Bamboo Pen & Touch, Fun Pen & Touch Small och Fun Pen & Touch Medium ska passa bland annat hobbyfotografen.

Bamboo Pen & Touch har en aktiv yta på runt 10x15 centimeter och en tryckkänslighet på 512 nivåer. Knapparna på vänstersidan är programmerbara, bland annat för att ställa in vad de ska göra i olika program, såsom Autodesk Autocad, Photoshop eller Microsoft Office. Connect kopplas in med vanlig USB.

Bamboo Capture.

Bamboo Create.

Bamboo Fun Pen & Touch Small har en lika stor aktiv yta på 10x15 centimeter, men är tryckkänslig i 1024 nivåer. Samtidigt har du som använder OS-X Lion möjlighet att använda de fingersvepningar som finns inbyggda i operativsystemet. Med en speciell trådlös adapter kan man också bli av med kabeln.

Bamboo Fun Pen & Touch Medium har en större aktiv yta på runt 21x14 centimeter för den som behöver mer utrymme. Till skillnad från de övriga två modellerna har pennan ett inbyggt suddigummi på sin ovansida, som gör att du kan radera felaktivga penseldrag direkt på plattan. Även Create kan kopplas upp trådlöst med en speciell adapter.

Priset på Pen & Touch ligger på runt 880 kronor, Pen & Touch Small kommer kosta 980 kronor och Pen & Touch Medium runt 1960 kronor.

Det trådlösa tillbehöret kostar 350 kronor.