https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/westcott-lanserar-multifunktionell-reflexsk-rm-omega-reflector-360
545385
Prylar
Prylnyhet

Westcott lanserar multifunktionell reflexskärm: Omega reflector 360

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/omega_reflector_360.jpg?itok=ngRdQkgb', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/omega_reflector_360.jpg?itok=ngRdQkgb', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/omega_reflector_360.jpg', w: 960, h: 700, title: ' ' },]

Totalbetyg

En reflexskärm kan vara skillnaden mellan en bra och en dålig bild, det är ett hjälpmedel som är både billigt och enkelt att använda. Nu har Westcott lanserat en reflexskärm med 15 olika användningskombinationer.

Att använda en reflexskärm är ganska enkelt, man låter bara ljuset från en ljuskälla studsa i den för att lysa upp hela eller delar av det motiv man vill fotografera. Ofta är det ett snabbare sätt att jobba än att använda blixtar, ibland billigare och lättare viktmässigt också. Nackdelen är så klart att det är svårt att styra styrkan på ljuset. 

Westcotts nya Omega reflector 360 har en diameter på dryga metern och kommer med flera olika typer av överdrag för att variera färgerna (silver, guld svart, vit och vit diffusion). Det som är lite speciellt med Omega reflector 360 är att den har ett hål i mitten som man kan fotografera genom. Det gör att den kan användas för att ge effekten av en ringblixt, det vill säga ett ljus som är nästan skuggfritt. 

Hålet i mitten kan fyllas av en mindre reflexskärm som finns i samma färgkombinationer som den stora för att, som helhet, fungera som en vanlig skärm. Omega reflector 360 kan även användas som en diffusor för till exmpel starkt solljus. 

Det amerikanska priset hamnar på 130 dollar vilket blir strax över 1000 kronor.