https://www.kamerabild.se/nyheter/prylar/zeiss-batis-autofokus-f-r-sony-e
544289
Prylar
Prylnyhet

Zeiss Batis – autofokus för Sony E

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/Batis_grupp.jpg?itok=R0_NDg7R', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/Batis_grupp.jpg?itok=R0_NDg7R', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/Batis_grupp.jpg', w: 2000, h: 1437, title: ' ' },]

Totalbetyg

Sedan tidigare har Zeiss serien Loxia för Sonys E-fattning. Men den kom utan autofokus. Nu lanserar man alltså två nya objektiv i en helt ny serie, med autofokus och andra tekniska finesser.

Till en början är det två objektiv som dyker upp i den nya serien Batis. En vidvinkel och ett kort tele, 25mm f/2 och 85mm f/1,8. Designmässigt känns det yttre igen från Otus-serien. En slät svart yta och en gummerad ring för manuell fokusering. 

En av de tekniska finesserna i Batis-objektiven är en liten oled-display som visar avståndet till motivet och hur långt skärpedjupet kommer att bli med vald bländare. Intressant och rolig lösning!

Objektiven kommer som sagt med fattning för Sonys E-bajonett. Båda objektiven är vädertätade. 

Batis-serien kommer att börja säljas i juli i år och priserna hamnar på 12930 kronor för vidvinkeln och 11935 kronor för det korta telet.