Prylnyhet

Rekordstor bärbar back-up från Seagate

Många fotografer gillar att använda en bärbar hårddisk som back-up när de är ute och reser. Nu finns ett alternativ från Seagate som borde göra att även den mest frenetiske avbildaren kan lagra alla sina bilder.

Att förvara sina digitala filer säkert på resan kan vara lite tjorvigt ibland. Framför allt om du fotograferar mycket med en högupplöst kamera och sparar bilderna i råformat. Men Seagate har löst det problemet, till stor del i alla fall. Seagate Backup plus portable har nämligen ett förvaringsutrymme på 5TB. Enligt Seagate tillräckligt för att spara till exempel 600 timmar HD-film.

Lagringsenheten är en 2,5-tums Barracuda som har en överföringshastighet på 140MB/s. Disken är monterad i aluminiumskal som gör hårddisken 20,5 millimeter tjock. Den kopplas samman med datorn med hjälp av en USB 3-kontakt. Backup plus portable fungerar med både IOS och windows. Vikten hamnar på cirka 250 gram och priset blir 190 dollar vilket motsvarar ungefär 1700 kronor. Det är sagt att Backup plus portable ska dyka upp senare i år.