NYHET

Ricoh GR III HDF & GR IIIx HDF – nya versioner med filterfunktion

Ricoh uppdaterar sina GR III & GR IIIx med en ny inbyggd filterfunktion HDF, "Highlight Diffusion Filter".

Vi känner sedan tidigare till Ricoh GR III och GR IIIx – två kompaktkameror som gjort sig ett namn för sin kompakthet passande gatufoto och höga bildkvalitet med sin APS-C-sensor.

RICOH GR HDF EU

Dessa två modeller har nu uppdaterats med två nya versioner i och med tillägget HDF – Highlight Diffusion Filter. Den inbyggda filterfunktionen ger förstärkta högdagrar och en över lag mjukare kontrast över bilden, något som påminner om ett cinematiskt uttryck med drömska effekter.

Kamerorna har även fått en grå-silverfärgad slutarknapp, något som Ricoh motiverar med symboliken mellan förändringen som skett även i det visuella uttrycket. Fn-knappen har även ändrats för att slå på HDF-funktionen. Kamerorna Ricoh GR III HDF och GR IIIx HDF är i övrigt likadana som tidigare modeller.

För den som inte känner till effekten så finns exempelvis de fysiska filtren "Cinebloom" och "Black Mist" som man skruvar på sitt objektiv för att få effekten.

Bildexempel, HDF-filter.

 Ricoh GR III HDF och GR IIIx HDF börjar levereras i april 2024. Rekommenderat spris för GR III HDF är 14 290 kronor inklusive moms och för GR IIIx HDF 14 990 kronor inklusive moms.