Prylnyhet

Ricohs nya vattentäta kompakt klarar 14 meters djup

En vattentät kompaktkamera är något många vill ha som reservkamera för de tillfällen man inte riktigt vill ha med sin systemkamera. Ricoh lanserar nu sin nya WG-50 som tål lite mer än föregångaren.

WG-50 ersätter föregångaren WG-30, sensorn har samma upplösning, 16 megapixlar och är av bakbelyst cmos-typ. Objektivet ger en brännvidd som motsvarar 28-140 millimeter, med en bländare f/3,5-5,5

De mer äventyrliga funktionerna har förbättrats något. Föregångaren klarade att dyka ner till 12 meters djup, WG-50 kan vistas på 14 meters djup i två timmar. Den tål samma tryck som föregångaren, det vill säga 100 kg och fallsäkerheten har ökats med 10 centimeter från 1,5 meter till 1,6 meter. Blir det vinter ska kameran klara av -10°C utan problem.

Objektivet har sex LED-dioder som kan användas för att belysa motiv när man vill fotografera med makro-läget. Kameran har även en avancerad ansiktsigenkänning som ska kunna registrera upp till 32 ansikten. Den ska även kunna känna igen ansikten på katter och hundar. Kameran har även en mängd tillbehör som kan användas för att fästa kameran på olika sätt.

WG-50 kommer att börja säljas i slutet av juni och kommer då att kosta 2999 kronor.