Prylnyhet

Samsung NX1 – siktar mot proffsen

Samsung NX1 ska tåla vattenstänk och damm.
Nytt objektiv för NX-serien: 50u2013150mm 2,8 ED OIS.

Den nya NX1 är både vatten- och dammtålig med en 28,2 megapixels APS-C-sensor. Kameran tar 15 bilder per sekund och har dessutom Bluetooth.

Samsungs NX1 lanseras som en kamera för proffsen. Och utifrån vad den ska kunna prestera så är det i alla fall en kamera för den som söker hög prestanda.

NX1 har en APS-C-sensor som levererar bilder med 28,2 megapixel. På filmfronten går det att göra videofilmer i 4K, och du kan styra inställningar med hjälp av en AMOLED-skärm på tre tum med pekfunktion.

AF som är hybrid

NX1 har utrustats med en hybridautofokus, som alltså är både fas- och kontrastdetekterande. 15 bilder per sekund ska kameran kunna fotografera med autofokus.

Själva kamerahuset är byggt för att klara vattenstänk och damm, vilket den gör med hjälp av gummitätningar som skyddar reglage och knappar.

Wifi och Bluetooth

Vill du göra överföringar finns det wifi, men även Bluetooth med vilken du direkt kan föra över bilder till en smartphone.

Samtidigt som NX1 lanseras så får NX-seriens objektivpark ett tillskott i form av ett nytt teleobjektiv: 50–150mm 2,8 ED OIS objektiv.

Samsung NX1 beräknas finnas i butik i november, till ett pris på 15000 kronor.